Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa w 2021 r. |
![]() |
![]() |
Wpisany przez Radosław Bernaciak | |||
środa, 29 grudnia 2021 16:54 | |||
1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rzeczycy przy współpracy Bankiem Żywności w Łodzi realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2020 – październik 2021. 2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze: • warzywne i owocowe (buraczki wiórki, fasolka po bretońsku, groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, mus jabłkowy, powidła śliwkowe); • skrobiowe (herbatniki maślane, kasza jęczmienna, kawa zbożowa rozpuszczalna, makaron jajeczny świderki, płatki owsiane, ryż biały); • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający); • mięsne (filet z makreli w oleju, pasztet drobiowy, szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona); • cukier biały, miód nektarowy wielokwiatowy; • tłuszcze (olej rzepakowy). 2. Pomoc żywnościowa trafiła do 215 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa łódzkiego 3. Wydaliśmy osobom potrzebującym: 12049,72 kg żywności; 1498 paczek żywnościowych; 0 posiłków; 4. W ramach Podprogramu 2020 dla 215 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 1 działanie edukacyjne w ramach działań towarzyszących: • Ekonomiczne - 1 aktywności dla 22 uczestników • Żywieniowo-dietetyczne - 1 aktywności dla 22 uczestników • Kulinarne - 1 aktywności dla 22 uczestników • Dotyczące nie marnowania - 1 aktywności dla 22 uczestników
|